9. bře, 2019

Víte, že SSSR v březnu 1954 požádal bývalé spojence o vstup do NATO?

Zástupci českých protiválečných organizací a čeští publicisté 7.března 2019 uspořádali tiskovou konferenci, jejíž už samotný název "Proč nás NATO vede do války?" naznačoval, že půltuctu řečniků nebude ani náhodou souznít s živými přenosy, které z USA zajišťovali tři redaktoři ČT sledující tam kroky premiéra Babiše.

9. března 2019 
 
Jako první vystoupila v souvislosti s  20. výročím vstupu Česka do NATO spisovatelka a zástupkyně spolku Nezávislá média Lenka Procházková, která v historii NATO našla i tato fakta, na které se zapomíná ...
 
"Severoatlantická aliance byla založena v dubnu roku 1949. Cíl jejího vzniku byl shrnut do tří bodů: Udržet USA v Evropě, Rusko mimo západní Evropu a Německo při zemi. Sovětský svaz pak  v březnu 1954 požádal bývalé spojence o vstup do NATO, ale žádost mu byla zamítnuta. Zato už v říjnu téhož roku bylo neočekávaně vyzváno ke vstupu do  Aliance Západní Německo, což se stalo 5. května 1955. Nu a teprve o devět dní později vznikla Varšavská smlouva jako reakce na změnu pravidel," upozornila Procházková na historické souvislosti, které se udály v polovině minulého století.
 
Zapomíná se i na to, že Československá  armáda se jako člen Varšavské smlouvy nikdy nepodílela na invazi do cizí země a byla cvičena výhradně jako armáda obranná a to je podle Procházkové  rozdíl od současné Armády ČR. Česko, jak je známo, ale moc nepřipomínáno, se   vzápětí po vstupu  do NATO  podílelo na bombardování Jugoslávie.
 
"Jako člen NATO jsme na straně spoluviníků i dalších obdobně motivovaných válek a agresí. Nyní je to  poprvé, co patříme k alianci viníků. Válka je vůl!" má jasno Lenka Procházková.
 
Sedmdesátiletou  historii NATO jako alianci  agresivní a útočnou popsal  předseda Českého mírového hnutí (ČMH) Milan Krajča.  Nakonec rešerže ze Stockholmského institutu míru potvrzují, že  zbrojní výdaje zemí NATO převyšují  50 % všech vojenských výdajů na světě. "České mírové hnutí proto vystupuje proti zvyšování těchto výdajů, proti cizí vojenské přítomnosti v ČR i proti zvykání si na manifestační propagandistické jízdy americké armády napříč Českou republikou," prohlásil Krajča.

Podobný program má i další spolek České mírové fórum, která zase ústy své předsedkyně Vladimíry Vítové  citovala z německé studie ze šedesátých  let nazvané Příští válka na východě. Podle Vítové se závěry dokumentu zrovna po padesáti letech naplňují. "Ta  válka by měla být útočná  proti Rusku, ale  příprava se bude dít pod heslem obrany," řekla Vítová,  o čem byla stará studie.

"Je to poprvé v našich dějinách – s výjimkou protektorátu – kdy jsme komplici agresivní politiky.  Jsme vtahováni do konfrontace s jadernou mocností a od nás se žádá účast na tomto provokativním kroku. Cílem je obklíčit Rusko natolik, aby mu pak bylo řečeno: Odevzdejte klíče, teď tu budeme vládnout my..." prohlásil další mluvčí známý politik a publicista  Josef Skála.

Své si řekl i politik a zakladatel serveru Novarepublika.cz Ivan David, který poznamenal,  že se v současné době vyhrocuje konflikt mezi globalistickými a národními silami. Nejen autentická levice, ale také některé konzervativní síly se snaží zabránit válce. "Velmi důležitý je boj o budoucnost lidstva, který dnes probíhá," upozornil David, aby na závěr prohlásil s vtipnými postřehy, že ...  "NATO je obrannou aliancí, neboť brání to, co dobyla. V NATO mají Česko rádi, nebo každý miluje svou kořist."
 
ZDROJ ZDE
 
__________________________________________________