8. bře, 2019

STOP podpory zabíjení pomocí totalitního NATO

Je dvacet let od přihlášení České republiky do nadnárodní společnosti Severoatlantická aliance (NATO). Do této společnosti byli občané naší republiky přihlášeni dne 12.března roku 1999 bez jejich souhlasu, aniž měli možnost se k tomu vyjádřit.

 

Politická reprezentace, která Severoatlantickou smlouvu podepsala na občany České republiky přenesla závazek plynoucí z článku 1 Severoatlantické smlouvy, - urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být účastny, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli Organizace spojených národů.

 

I tento závazek sdílející touhu po míru byl občanům odebrán a Severeroatlantická aliance se ze zamýšlené kolektivní obrany změnila na agresivní vojenský pakt hájící zejména zájmy Spojených států amerických. Tuto skutečnost dokazuje 989 amerických základen na suverénních územích jiných států. Co dobrého udělala Severoatlantická aliance od našeho vstupu do jejích struktur? Lze nalézt jedinou akci, kdy NATO pomohlo Evropě?

Je mírovým prostředkem pozabíjení 2500 civilistů při bombardování bývalé Jugoslávie? Nebo snad bombardování civilistů v Libyi s následkem 1000 mrtvých? 20 000, 30 000, 40 000 zabitých civilistů v Iráku, když válka byla zahájena a vedena pod smyšlenkou existence nikdy nenalezených zbraní hromadného ničení?

26. února ČT24 odvysílala v 7:51:58 hodin rozhovoru s příslušníkem AČR plk. Karlem Navrátilem, který uvedl, že Opreace Irácká svoboda, invaze, anexe (obsazení, zabrání násilné ovládnutí) Iráku, byla provedena k potlačení režimu Saddáma Husajna.

Je například zabití 30 civilistů jakoukoliv organizací či jedincem zločin? Jedná se v případě organizované skupiny o zločineckou organizaci?

Přineslo rozšiřování NATO z 12 členských států na 28 se záměrem zastrašovat, zasahovat kdekoliv na světě mírové prostředí? Nebo rozpoutalo závody ve zbrojení?

My níže podepsaní odmítáme oslavovat zločiny NATO, odmítáme vnímat svět dvojím metrem. Mainstreamová média, představitelé některých politických stran a vláda jako kolektivní orgán ve svých vystoupeních tvrdí, že Česká republika podporuje činnost NATO.

Odmítáme, aby občané České republiky nesli odpovědnost za zločiny, které nespáchali.

Vyzýváme mainstreamová média, politickou reprezentaci, vládu, aby ve svých vyjádřeních používala výhradně - my mainstreamová média, členové vlády, naše politická strana souhlasí s účastí na vojenských akcích k ,,obraně“ totalitního NATO.

 

za Iniciativu NE základnám ČR

Eva Novotná, mluvčí

 

České mírové hnutí

Milan Krajča

 

České mírové fórum

Vladimíra Vítová

 

Nezávislá media

Lenka Procházková

 

Vojáci proti válce

Jiří Bureš

____________________________________